Pretože mi chodí veľa otázok mailom, pokúsim sa v tejto sekcii rozbehnúť nejaké to "fórum". Možno si tu viacerí nájdu odpoveď na to, čo ich zaujíma..
Do komentárov môžete pridávať svoje otázky ohľadom pečenia, zdobenia, výroby ozdôb a figúrok, poťahových hmôt, atď..
Budem sa snažiť pomôcť vám..
Mrzí ma, že niekedy odpisujem neskoro na vaše otázky. Ak by ste potrebovali súrne poradiť, zavolajte mi hocikedy. Moje číslo je na pravej strane v kontaktoch. Prípadne napíšte správu na FB Torty od Lorny.
Dočasne pozastavujem fórum, v poslednom čase nestíham odpisovať. Po Novom roku ho opäť spustím :-)
Komentáre
Prehľad komentárov
Dobry den,poradite mi recept na piskotove cesto bez cukru nikde nemozem najst recept.Dakujem za odpoved,pekny den.
Lorna - Re: Piskotove cesto bez cukru
To veru tiež neviem.. v klasickom piškótovom ceste, ako robím ja, by cukor chýbal, korpus by sa nevydaril.. jedine tak nahradiť trstinovým alebo brezovým cukrom..
Eva Slovakova - Zamatovy vzhlad
Dobry den pani Lorna, prosim, chela by som sa spytat, ako ste dosiahli taký krásny zamatový vzhľad na povrch torty (čokoládová so slnečnicami, máte ju zaradenú medzi narodeninovými ).
Za Vašu odpoveď vopred dakujem.
Lorna - Re: Zamatovy vzhlad
Dobrý deň,
je len potretá krémom, pozrite si video na úvodnej stránke.. Je to presne ten krém, ktorým tam potieram tortu..
Len stručný popis k tomu: Tortu obtieram krémom, ktorý som vyšľahala z cca 2-3 lyžice klasického pudingovo maslového krému + 1 maslo + 200-300 g čokolády 52%.
Petra - Mesiac :-)
Prosim Vas, ako, z coho robite mesiac, ktory mate napr.na krstinovej torte s gulickami? A tie modelujete z fondanu/marcipanu? Vopred dakujem!
Lorna - Re: Mesiac :-)
Modelujem tiež z fondánu, aj mesiac, aj guľôčky..
Cecília - čokoláda
Dobrý deň
Chcela som sa spýtať prečo my praská torta keď oblejem tortu
Ďakujem
Lorna - Re: čokoláda
A akú dávate čokoládu? Možno je prehriata, skúste ju roztápať pri nižšej teplote vo vodnom kúpeli.. Nie som odborník na čokoládu, tak vám asi veľmi nepomôžem..
Henika - korpus
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či pri nahej torte používate ten istý korpus (teda cesto) ako pri poťahovanej? Ďakujem
Lorna - Re: korpus
Dobrý deň,
áno, ten istý..
Denisa - Rozdiel medzi mukami
Dobrý deň, možno pre niekoho smiešna otázka ale: aký je rozdiel v pečení medzi hladkou a polohrubou múkou. Chcem upiecť Sacherku a niekto dáva hladkú a niejto polohrubú múku. Z ktorej bude cesta jemnješie???
Lorna - Re: Rozdiel medzi mukami
Z hladkej múky je cesto jemnejšie :-)
Katerina - krem pod potahovku
Dobry den! Dakujem velmi pekne za rychlu odpoved. Pekny den! Katerina
Katerina - Krem pod potahovku
Dobry vecer! Chcem vas poprosit o radu: ak mate puding.krem vanilkovy medzi jednotlivymi korpusmi,davate do kremu pod potahovu hmotu (ten co tu mate popisany) este aj tu cokoladu? alebo tam nemusi byt? (lebo som mala poziadavku bez kakaa a bez cokolady). Dakujem velmi pekne za odpoved, pekny vecer! K:)
Lorna - Re: Krem pod potahovku
Dobrý deň,
tak dajte viac masla, alebo bielu čokoládu.. Krému len málinko, 2-3 lyžice+1 maslo+300g čokolády (bielej aj viac)
Ivana - ruze
Dobry vecer, chcela by som sa spytat ako robite tie nadherne velke ruze, ktore maju asi tisic lupienkov. Vyzeraju ako zive. Uz som to niekolkokrat skusala ale, lupienky robim na drotiky ale stale vyzeraju take neupravene a vobec sa nepodobaju na ruze. Na tie Vase sa neviem vinadivat, su dokonale. Poradite mi prosim ako dosiahnut takyto efekt?
Lorna - Re: ruze
Dobrý deň,
tu je fotopostup: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.857564037624481.1073741852.203641729683385&type=3
Ivana - Re: Re: ruze
Dakujem za odpoved, ste unikatna aj v tom, ze sa so svojou zrucnostou a postupmi delite aj s ostatnymi, pre ktorych je pecenie vasnou. Aj za to velka vdaka!!! Nech sa Vam vsetko dari!!! Ivana
Marek - Zdobenie
Dobrý deň
Nemáte nejaký dorbý recept na royal icing? Chcel by som vyskúšať potiahnuť tortu nie marcipánom ale práve týmto. Alebo vyzdobiť tortu - vyrobiť ružičky. Dakujem za radu.
Ivetka - Kuba
Dobry den poprosim vas viem že take šlahačkove kremy nerobite ale dala by sa torta prichut kuba potiahnut marcipanom dakujem
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91
martin - Piskotove cesto bez cukru