Mini venčeky z odpaľovaného cesta
Cesto:
2dl mlieka
1dl oleja
štipka soli
15 dkg hladkej múky
4 vajíčka
Plnka:
4dl mlieka
15dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 žĺtky
6dkg Maizeny alebo Zlatého klasu
10-15 dkg masla
rum podľa chuti
Postup:
Dáme variť mlieko, olej a soľ. Keď vrie, vsypeme múku a miešame do hustej kaše.. Odstavíme a po jednom zašľaháme 4 vajíčka. Ešte teplé dáme do vrecúška na zdobenie, použijeme väčšiu hviezdicovú špičku a striekame úhľadné minikolieska na plech vyložený papierom na pečenie. Pokropíme vodou a pečieme pri teplote cca 160-180 stupňov (záleží od rúry..mne napríklad stačí pri 160 stupňoch) Upečené rozkrojíme, naplníme krémom a vrch posypeme práškovým cukrom.
Dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, vo zvyšnom mlieku si rozšľaháme žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do mierne teplého (vlažného) pudingu zašľaháme po kúskoch maslo a pridáme rum podľa chuti.
Z tejto dávky vyjde cca 36-40 ks