Prečo sa mi topí a rosí poťahovka?
Správny podkladový krém pod poťah je základ.. Má byť viac maslový, ako pudingový + piškótové omrviny. Korpusy by nemali byť príliš mokré, hlavne nie pri krajoch. Naplnenú a potretú tortu treba nechať stuhnúť a až potom potiahnuť hmotou. Hmotu je potrebné vaľkať na hrúbku cca 4-5mm. Príliš tenká poťahovka má vyšší sklon k topeniu, hlavne, keď je teplo. Ďalšia vec je vlhkosť v chladničke.. Ak sa vám tam veľmi zráža voda, je dobré dať na zadnú stenu chladničky polystyrén, alebo aspoň hrubší kartón. Veľkú úlohu zohrá aj počasie.. keď je vonku teplo a vytiahnete z chladničky studenú tortu, je normálne, že sa povrch orosí.. Netreba to zotierať, ani chytať, lebo ostanú fľaky. Časom sa to samo uschne.
Komentáre
Prehľad komentárov
Velmi ráda dělám bílkovo máslový krém, ale stává se ,že po nazdobení dortu krém po vyndání z ledničky popraská. Vůbec nevím, kde dělám chybu. Byla bych moc ráda,kdybyste mi mohla poradit. Děkuji
Jitka - Potahovaný dort s ostrýma hranama.
Prosím chci se Vás zeptat na recept krému, kterým máte obmazaný dort ve videu na potahovaný dort s ostrýma hranama, že ho máte tak tuhy,že ho ještě hladíte rukama mamočenýma v teplé vodě-to proč se ještě dělá.Děkuji za odpověď.
ZOE - omrvinky a okrajky z piškótového cesta
Všetko, čo po "vyrobení" torty nepotrebujem ( aj zvyšný lekvár, plnky, čokoládu ,...), dám do misy, premiesim a dolejem rumom, vaječným likérom alebo kávou, aby som dostala hmotu vhodnú na tvarovanie guliek, ktoré potom obalím v kokosovej múčke.Vznikne tým ďalší koláčik.Ak je hmota príliš mokrá, dám tam rozdrvené detské piškóty. Každý ich má rád.
Zuzana - piskotove omrvinky
Dobry vecer, rada by som sa spytala, ako pouzit tieto omrvinky? Ked mam tortu natretu kremom tak navrch alebo vmiesat do kremu?
Dakujem a prajem pekny vecer:-)
Lorna - Re: piskotove omrvinky
Dobrý večer,
omrviny treba zašľahať do krému, ale poriadne, aby bol krém hladký, nie hrboľatý..:-)
Emilie - Bilkovo máslový krém