Fotopostup mašľa..
Postup:
Vypracovaný marcipán rozvaľkáme na doske posypanej Solamylom a nakrájame na pásy široké 1,5 - 2 cm a dlhé podľa veľkosti mašle, približne 15 - 20 cm. Jednotlivé pásy skladáme tak, aby nám z jedného pásu vyšli dve slučky a zlepíme bielkom. Takto zložené pásy ukladáme do tvaru ružice a každú slučku vystužíme natrhanou papierovou utierkou. V každej vrstve by mali byť pásy o niečo kratšie, aby sa ružice postupne zužovala do požadovaného tvaru. Vystužené necháme do ďalšieho dňa, kým mašľa nestvrdne, potom môžeme utierky vybrať.. Hotovú mašľu stačí poprášiť nejakou perleťovou farbou, prípadne farebne dotieňovať..
Prajem veľa trpezlivosti
Komentáre
Prehľad komentárov
A nemoze sa to, prosim vas, lepiť len vodou? ak mám klasický marcipán? nebude to držať?? dakujem
kika - bielok
dobrý deň, chcela by som sa opýtať akým bielkom sa to lepí
Lorna - Re: bielok
Dobrý deň,
obyčajný vaječný bielok..
kika - Re: Re: bielok
len vyšlahať bielok a lepiť ?
Lorna - Re: Re: Re: bielok
Nie vyšľahaný, len čistý bielok, ako ho vyberiete z vajíčka..:-)
kika - Re: Re: Re: Re: bielok
dobre Ďakujem vám za radu :)
KLAUDIA - UUUUUUZASNE
STE FANTASTICKY KREATIVNA,VDAKA ZA UZASNE NAVODY.
Majka - mašľa
ale ste šikvná :D, nech sa vám darí aj naďalej
Anna - bielok alebo voda